Huizen20sept2014 groepsfoto

Op 20 september verzorgde Voor de Mast een drietal optredens tijdens de Havendagen van Huizen. Na een korte busreis reden we het schilderachtige plaatsje Huizen in en parkeerden we vlak naast het terrein van het Oldtimerfestival. Daar kon het publiek zich vergapen aan de blinkend opgepoetste bolides, motoren en bromfietsen. Het leek wel of de tijd 100 jaar had stilgestaan! Na enig zoeken vonden we de podia waar de shantykoren die dag hun zangkunsten konden vertonen.

Al onze optredens vonden plaats rond de Noordhaven waarin diverse botters maar ook moderne plezierjachten lagen te pronken. Het eerste optreden was voor de Botterwerf. Aan de kop van de haven waren diverse kramen met oude ambachten te zien en naast de werf was de smederij volop in bedrijf. Voor het eerst zagen we daar een vrouwelijke smid die het vuurtje aardig opstookte bij onze mannen. En die hadden er plezier in en zongen een uur vol met zeeliederen en shanties zoals de “S.S. Shieldhall” de “Rosabella “ en The Fields of Athenray”.

Daarna volgde een vaartocht op een klipper die van achter de karakteristieke kalkovens van Huizen vertrok. Al zingend voeren we door de Noordhaven om na een klein uurtje terug te keren op de kade. Langs de haven konden de meegereisde vrouwen verdwalen op een grote braderie. Daar was ook ons laatste optreden dat onder de enthousiaste leiding van onze dirigente Svetlana ook tot een goed einde werd gebracht. Bij de gebruikelijke afsluiting van de deelnemende koren liep het publiek te hoop. Een enkel buitje kon de pret niet drukken. Het mooie weer was aan de overhand en werkte ook mee aan een geslaagd shantyfestival in het pittoreske Huizen en aan het einde van de dag konden we terugzien op gezellige dag.

Deel deze pagina op

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn